milenicinja.mk » Новости » Овој човек би направил се за својот миленик

Овој човек би направил се за својот миленик

Објавено: 10/Feb/2020 во 17:12

Овој човек би направил се за својот миленик
Џејсон Герет рекол дека би направил се за својата миленичка Лола и дека за тоа воопшто не се кае. 

Инаку Лола е куче кое има 12 години и на кое му е дијагностицирана особено ретка болест. Бидејќи ветеринарот по дијагнозата проценил само уште осум или девет месеци живот, Џејсон одлучил да преземе се што е во негова моќ за да го продолжи животот на кучето. 

Истражувајќи како може да и помогне, дошол до јапонскиот ветеринар Месами Уечко кој прв започнал да извршува операции на отворен срце кај кучето. Сепак, бидејќи таа операција може да ја изврши само Уечки или некој од неговите ученици, станува збор за многу скапа операција – околу 45.000 долари. 

Објаснувајќи дека пати од јака депресија, Џејсон рекол дека Лола мног пати му го спасила животот и дека тој ќе направи се за да ја спаси и да и го продолжи животот. 

Така тој се решил да го уновчи својот пензиски фонд, да ја даде својата заштеда, а ја основал и страницата GoFoudMe на која може да се донираат пари за операција на Лола. Тој рекол и дека ќе го продаде автомобилот ако треба, само да собере пари. 

Операцијата на Лола е закажана за во лето оваа година, додека докторот Уечки е на Универзитетот во Флорида. 

Им ја посакуваме целата среќа на светот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено