milenicinja.mk » Новости » На аеродром во Осака се поставени тоалети за кучиња

На аеродром во Осака се поставени тоалети за кучиња

Објавено: 11/Feb/2020 во 19:23

На аеродром во Осака се поставени тоалети за кучиња
На аеродром Итами во Осака се поставени тоалети за кучиња кои поминуваат тука, а вклучени се и посебни држачи на кои можат да ги потпрат нозете. 

Тоалетите се наоѓаат во посебно ограден дел надвор од теренот, а има и тушеви и садови за вода, соопштил операторот Кансаи ерпорт.  

Ова ќе биде првиот објект наменет за удобност на кучињата на еден јапонски аеродром, а целта на неговото постоење е милениците да се охрабрат да ги вршат физиолошките потреби пред да се качат во авион. 

Исто така и хелсиншкиот аеродром пред неколку недели отворил два тоалети за животинки со цел и на нив да им се олесни патувањето. 

Податоците покажуваат дека околу 10.000 животинки секоја година го посетуваат овој аеродром за време на патување со сопственикот, и поради тоа се јавила потреба за тоалети во кои кучињата ќе можат да ја извршат својата физиолошка потреба. 

Отворени се два тоалети во терминалот 2. 

Местата за извршување на потребите се повисоко и прекриени се со вештачка трева. Течноста веднаш се слива дирекно во посебен базен под платформата и продолжува дирекно во сливник. Вештачката треба автоматски веднаш се чисти со посебни тушеви. Кога станува збор за кучешкиот измет, сопствениците имаат кеси и посебни контејнери во кои ги фрлаат. 

За да може секогаш теренот да биде чист и мирислив, работниците редовно го чистат и хигиената секогаш е на највисоко ниво.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено