milenicinja.mk » Новости » Што гледа кучето додека лае во празно?

Што гледа кучето додека лае во празно?

Објавено: 12/Feb/2020 во 18:42

Што гледа кучето додека лае во празно?
Сите сопственици на кучиња знаат за ситуација кога миленикот одеднаш погледнува во празно и почнува да лае како да гледа нешто што ние не го гледаме. За што всушност станува збор? 

Многумина мислат дека станува збор за паранормални појави, но не се работи за тоа туку за реакцијата на кучето базирано на миризбата и звукот кои нашите сетила не можат да ги регистрираат. Сетилото за слух кај кучињата реагира и на ултразвучни фреквенции поради што кучињата можат да реагираат на некои тивки звуци кои ние не можеме да ги слушнеме. 

Од друга страна сетилото за миризба е уште по изразено кај кучињата, поради што можат да го намирисаат и присуството на други единки кои се наоѓаат многу далеку. Ова може да биде причина за нивното лаење а ние за тоа воопшто да не знаеме.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено