milenicinja.mk » Новости » Најпопуларни имиња за кучиња во 2019 година

Најпопуларни имиња за кучиња во 2019 година

Објавено: 13/Feb/2020 во 19:50

Најпопуларни имиња за кучиња во 2019 година
Порталот Rover.com секоја година во декември објавува листа со најпопуларни имиња на кучиња за тековната година, а истражувањето е базирано на податоци од повеќе од 2 милиони сопственици на кучиња од целиот свет. 

Доколку сте во дилема кое име да му го дадете на својот нов миленик, оваа листа можеби ќе ви го реши проблемот. 

Според порталот Rover.com, во топ 10 најпопуларни имиња на кучиња за 2019 година се наведени следните: 

Бела 

Попи 

Алфи 

Лола 

Макс 

Чарли 

Луна 

Бејли 

Теди 

Бади 

Интересен е и податокот дека истите имиња можат да се забележат и во Македонија. Кое име вие би го додале на листата како најпопуларни кај нас?


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено