milenicinja.mk » Новости » Венчавка со уникатен биермаер кој носи порака: ВДОМИ

Венчавка со уникатен биермаер кој носи порака: ВДОМИ

Објавено: 11/May/2020 во 20:30

Венчавка со уникатен биермаер кој носи порака: ВДОМИ
Кога Сара Малком започнала да ја подготвува својата венчавка, имала на ум дека таа и нејзиниот иден сопруг многу ги сакаат животните. Од таа причина Сара решила дел од церемонијата да биде посветен токму на животните.  

Сара го одбрала фустанот, храната и декорацијата, а потоа на ред дошол и бидермаерот. Подолго време размислувала кој вид цвеќе да го одбере, а потоа одлучила на место цвеќе да носи куче. 

Пораката која сакала да ја пренесе е “Вдоми, не купувај” па ги замолила своите пријателки на денот на венчавката со своите раце да носат по едно мало кученце од прифатилиштето за напуштени кучиња. 

На фотографијата можат да се забележат кученца од 8 недели кои се спасени кога имале само една недела.  

Инаку Сара е девојка која членува во Здружение за заштита на животни “Pitties Love Peace”, кои ги имаат спасено сите овие животни. Таа ќе биде пресреќна ако најмалку една личност биде мотивирана од фотографиите и вдоми миленик веднаш. На истото се надеваме и ние.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено