milenicinja.mk » Новости » Макс – главен политичар на својот град

Макс – главен политичар на својот град

Објавено: 12/May/2020 во 15:10

Макс – главен политичар на својот град
Постојано расте бројот на градови во Соединетите Американски Држави кои на чело поставуваат куче. Еден од нив е градоначалникот Макс, златен ретривер кој е на чело на гратчето Идилвајлд во Калифорнија. Тој на изборите победил три пати по ред и тешко некој човек за брзо време ќе може да го победи. 

Филис Мјулер, која себе си не се претставува како сопственичка, туку како шефица на неговиот кабинет, е задолжена за водење на канцеларијата на својот почестен градоначалник. Секој кој гласа за Макс на изборите донира 1 долар за прифатилиштата за незгрижени животни. На тој начин Макс успеал да ги сплоти сите жители, кои по негово назначување за градоначалник, одлично сложуваат, другаруваат и со задоволство прават однапред се што треба за да ги унапредат условите за живот во малиот Идилвајлд. 

Прекрасниот градоначалник можете да го следите и на неговиот профил - mayormax1


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено