milenicinja.mk » Новости » Куче се грижи за 40 мачки во прифатилиште

Куче се грижи за 40 мачки во прифатилиште

Објавено: 12/May/2020 во 15:28

Куче се грижи за 40 мачки во прифатилиште
На сите ни е добро познато мислењето дека кучињата и мачките не се сложуваат. Инаку, многу примери го докажале спротивното – љубовта помеѓу овие животни миже да биде многу голема. 

Таков е пример со кучето Рајлан кој се дружи во 40 мачки во едно прифатилиште за мачки. Колку тој е грижлив и колку сака да се игра со нив може да се види и на сликите кои се проширија во целиот свет. 

Мачињата кои доаѓаат во ова прифатилиште се или оставени или се изгубиле од својата мајка. Додека чекаат ново семејство да дојде по нив, Рајлан е винен сопственик кој се обидува да им ја понуди најдобрата нега, се грижи за нив, другаруваат и се играат. 

Преслатко е да се види Рајлан кој е толку голем, а воедно толку нежен и внимателен при игра со малите мачиња. Мачињата често мислат дека Рајлин е нивна мајка, поради што постојано го следат и често знаат да мјаукаат која тој не им обрнува внимание. 

Сигурни сме дека Рајлан е прекрасно куче и дека во иднина ќе наидеме на уште многу слични примери кои ќе докажат дека кучињата и мачките се пријатели. 

Рајлан на својот инстаграм профил веќе има 20 илјади следбеници. Следете го на @Raylan_the_dog.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено