milenicinja.mk » Новости » Опра Винфри го стави своето куче во карантин

Опра Винфри го стави своето куче во карантин

Објавено: 15/May/2020 во 15:50

Опра Винфри го стави своето куче во карантин
Познатата водителка на своите фанови преку социјалните мрежи им соопшти дека нејзиното куче е во карантин поради страв од корона вирусот. 

Нејзиното куче било во контакт со ветеринар кој бил позитивен на вирусот, поради што водителката се одлучила да го изолира во гостинската куќа. 

„Знам дека мислите дека претерувам, но јас сум само екстра, екстра внимателна“ - напишала водителката. Кучето кое го носи имет Сејди е многу чувствително бидејќи минатата година патело од воспаление на белите дробови и се уште се оправува од тој проблем. 

Водителката слушнала дека некои животни од Њујорк се заболени, поради што не сакала да ризикува. Таа ги откажала сите настани до крајот на 2020 година за максимално да се заштити од вирусот. 

Загриженоста на водителката настанала кога слушнала за кучето во Хонгконг кое е заболено од коронавирусот и е ставено во карантин. Сепак, според податоице на Центарот за контрола и превенција од болести, нема официјални докази дека било кое животно би можело да биде извор на зараза од вирусот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено