milenicinja.mk » Новости » Пожарникари спасиле црн мачор од давење

Пожарникари спасиле црн мачор од давење

Објавено: 18/May/2020 во 15:43

Пожарникари спасиле црн мачор од давење
Деветгодишниот мачор бил во смртна опасност наоѓајќи се во водите на реката Леит во Единбурд Шкотска. Спасувачката екипа за кратко време пристигнала на лице место и започнала со операцијата за спасување.

Мачорот Луис бил заглавен помеѓу гранки, крпи и други отпадоци кои пловеле во водата. Се проценува дека во таквата опасна ситуација бил околу еден час пред да пристигнат пожарникарите – спасители и претставници на локалното здружение за заштита на животните. 

Спасителите морале да ги употребат сите средства за спасување бидејќи Луис се наоѓал на многу недостижен дел. Кога спасителите му се приближиле со чамец, внимателно го расплеткале од гранките и отпадот и го извлекле на сигурно. 

Во акцијата на спасување учествувале дваесетина пожарникари, припадници на итната помош и локални здруженија. Луис сега е дома и убаво се оправува. А како дошол до ризичното поле во реката – никој не знае.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено