milenicinja.mk » Новости » Тед и Клои се неразделни пријатели и во најтешките моменти

Тед и Клои се неразделни пријатели и во најтешките моменти

Објавено: 20/May/2020 во 15:35

Тед и Клои се неразделни пријатели и во најтешките моменти
Ова е прекрасна приказна за девојчето Клои кое од 13 години боледува од ретка болест на срцето – синдром на ортостатска постуларна тахикардија. Нејзиното куче Тед не се одделува од неа и е нејзина десна рака во се она што таа не може да го направи. 

Клои го земала Тед кога тој имал само 5 месеци и сама го воспитала. На почеток тој многу се плашел од нејзината количка, но со тек на време заедно совладале многу работи. Сега Тед знае многу команди кои и помагаат на Клои во секојдневниот живот, како што е носењето на чевли, нивно сложување, носење на предмети кои и се потребни, да и ги соблече чорапите... 

За кратко Клои одлучила да го приклучи во организација за кучиња кои им помагаат на луѓето со инвалидитет за да го обучи Тед да стане квалификуван пес за тоа и да добие сертификат. 

Минатата година Клои морала да биде примена во болница и да биде на исхрана со цевче, а нејзината прва мисла била дали Тед ќе биде примен за да биде со неа. Само тоа и било битно. Знаела дека само со Тед може да помине преку се што ја чека. 

Во болницата останале 12 недели, а Клои тврди дека преку се поминала многу лесно токму поради присуството на Тед и неговата поддршка. 

Клои тврди дека нејзиното куче и е најголема инспирација за да го искористи максимално денот. И покрај болеста, таа тврди дека Тед целосно и го променил животот и и го разубавил секој ден.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено