milenicinja.mk » Новости » Далматинката Нели родила 18 живи и здрави кученца

Далматинката Нели родила 18 живи и здрави кученца

Објавено: 22/May/2020 во 15:25

Далматинката Нели родила 18 живи и здрави кученца
Далматинка Нели родила 18 живи и здрави кученца, а со тоа ги ставила сопствениците во чудо. Не станува збор за конкретен 101 далматинец, но и 18 кученца е голема бројка имајќи со предвид дека далматинците во просек имаат легло со 8 кученца. 

На Нели ова и било прво породување. Како и било, можеме само да претпоставиме бидејќи породувањето траело полни 14 часа. Сите кученца се родени по природен пат и сите се чувствуваат многу добро.

Kога излезе петнаесеттото кученце мислевме дека конечно се се заврши. Нели се смири и легна да спие. Одеднаш се совести, стана и почнаа да излегуваат уште едно, две три... - изјавил сопственикот Луис. 

Нели родила 10 момчиња и осум девојчиња. 

Знаевме дека ќе се родат многу кученца бидејќи Нели беше многу голема за време на бременоста, но не можевме да го знаеме конкретниот број – додал Луис. 

Последната недела Нели спиела во кревет со своите сопственици кои на тој начин и нуделе поддршка. Инаку Луис е голем љубител на далматинци и последните 30 години ги одгледува. Во нивниот дом покрај Нели, живее и нејзината баба која има 9 години. Луис планира да ги задржи сите бебиња на Нели. 

Нели е прекрасна мајка. За соте бебиња многу се грижи и сите убаво се разбираат. Сопствениците биле малку загрижени како ќе се прави со толку бебиња, но нели нели за кратко ги разубедила.  

На малите кученца им стои на располагање голем дворец во кој има многу играчки и најголемиот дел од денот го поминуваат во игра и истражување.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено