milenicinja.mk » Новости » Кога кучињата би знаеле да зборуваат: Што би ви кажало ново куче

Кога кучињата би знаеле да зборуваат: Што би ви кажало ново куче

Објавено: 18/Jun/2020 во 15:48

Кога кучињата би знаеле да зборуваат: Што би ви кажало ново куче
Одлуката падна, земате куче како домашен миленик. Мало, слатко кое никој до сега не го сакал. Имало среќа вие да го видите и да го однесете дома. 

Дали сте помислиле што би ви рекол новиот пријател да може да зборува? Замислете да може да ви напише и еден ден да го најдете ова писмо: 

Драги мои мама и тато, 

Вие сте мојот прв подарок. Всушност вие сте најдобриот подарок што можам некогаш да го добијам. Со вас сум само еден ден и веќе ми се допаѓа како ја стимулирате мојата опашка да се движи од радост. Ви ветувам дека никогаш повеќе нема да шетате сами. Исто така, никогаш повторно нема да бидете сами. Ви ветувам дека никогаш повторно нема да фрлите храна. Сепак, тое не можам да ви го ветам за својата храна – сувата храна е толку сува. Ви ветувам дека секогаш ќе ве смејам со својот бакнеж. Освен тогаш кога ќе ви го грицнам носот. Ви ветувам дека секогаш ќе ве слушам и ќе бидам добар. Пред се ви ветувам дека ќе ве сакам, бидејќи немам никој друг освен вас. 
Многу љубов.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено