milenicinja.mk » Новости » Питбул и помогнал на полицијата во пронаоѓање на дете изгубено во шума

Питбул и помогнал на полицијата во пронаоѓање на дете изгубено во шума

Објавено: 22/Jun/2020 во 15:41

Питбул и помогнал на полицијата во пронаоѓање на дете изгубено во шума
Еден верен питбул неодамна станал вистински херој бидејќи го заштитил малиот сопственик и го чувал додека спасителите да пристигнат. Кучето Бади стоело на стража и им помогнало на полицајците да го пронајдат тригодишното момче кое се изгубило во шума, пишуваат од канцеларијата на шефот на Сувани, Флорида. 

Властите дознале за случајот кога неговата мајка вознемирено повикала полиција и го пријавила исчезнувањето на детето. Детето се играло со другарчињата и својот миленик на улица и одеднаш исчезнало, објавиле од полициската управа. 

Полицијата и единицата К9 од Казнено-поправната организација на Сувани веднаш ја започнале потрагата за исчезнатото момче. Од соседството разбрале дека детето е во шума и до него се наоѓа куче кое на сите им режи и не дозволува да му се пристапи. Целото време Бади не се поместил од својот пријател и не дозволил некој да му се приближи. 

Полицијата со помош на контакт на родителите им се приближиле и го смириле кучето, а момчето живо и здраво било предадени на своите родители и префрлено на сите потребни лекарски прегледи.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено