milenicinja.mk » Новости » Женка питбул успеала да спаси седум-месечно бебе од пожар

Женка питбул успеала да спаси седум-месечно бебе од пожар

Објавено: 25/Jun/2020 во 15:36

Женка питбул успеала да спаси седум-месечно бебе од пожар
Женка питбул успеала да го спаси своето семејство од пожар кој со часови беснеел во зграда во Калифорнија. 

Сопственичката Нана Чаичанди, се разбудила околу 22 часот по чивкање на нејзиното куче. Кучето Саша цивкало и скокало до влезната врата, обидувајќи се да ја предупреди сопственичката и нејзината ќерка дека пожарот им се приближува. 

Пожарот веќе уништил голем од станот на соседот и започнал да се приближува кон нивниот. Поради тоа Саша постојано лаела. 

Ни на крај памет не ми беше дека владее пожар кој ни се приближува. Станав од кревет да проверам што се случува. Ги отворив вратите, а Саша веднаш влезе внатре, веднаш во спалната соба – објаснила Нана. 

Жената тогаш сфатила дека нејзиното соседство е во пожар па сама тргнала кон спалната соба во која се наоѓала нејзината седум-месечна ќерка. 

Кога влегла во собата имало што да види. Саша веќе ја спасувача ќеркичката така што ја извлекла од креветот и ја држела за пелени. 

Благодарение на Саша, на време излеговме од станот и повикавме 911. Ги пробудивме и останатите соседи кои за кратко излегоа пред зграда. Едно имам да кажам, а тоа е дека го должам мојот живот и животот на ќерка ми на Саша – додала Нана. 

Пожарникарите за кратко време пристигнале и успеале да го изгаснат пожарот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено