milenicinja.mk » Новости » Најстариот ретривер на светот го прослави својот роденден

Најстариот ретривер на светот го прослави својот роденден

Објавено: 25/Jun/2020 во 15:46

Најстариот ретривер на светот го прослави својот роденден
Агуст, златниот ретривер го прослави својот 20ти роденден и така стана најстар ретривер во светот. 

Со своите 20 години ги надмина очекувањата за животната доба на оваа раса и се уште не се предава. Има одлична генетика, ни и нејзината сопственичка Џенифер го израснала во добро куче – напишале од здружението Goldheart Golden Retrivers. 

Оваа женка е родена на 24 април 2000 година. Два пати го менувала домот и конечни го пронашла својот дом во кој живее веќе 6 години. Под свој кров ја земале сопствениците Џенифер и Стиви од Калифорнија. 

Својот роденден го прославила со посебна торта, со бројни натписи и украси, како и во друштво на бројни другари. Таа се уште е мобилна и ужива во прошетки по дворот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено