milenicinja.mk » Новости » Пожарникар покажал што значи вистинска љубов кон животните

Пожарникар покажал што значи вистинска љубов кон животните

Објавено: 27/Jun/2020 во 14:13

Пожарникар покажал што значи вистинска љубов кон животните
Малото куче Нали е извлечено од пожар кој зафатил стан во Калифорнија. 

Кучето не дишело, и тука за жал би било крај на приказната ако не се вмешал пожарникарот Ендру Клајн кој на кучето му дал вештачко дишење уста на уста. Користел и маска за кислород дизајнирана специјално за домашни миленици. 

По десетина минути кучето оживеало, на големо задоволство на својата сопственичка. Благодарение на фотографиите од лице место, пожарникарот започнал да добива мадиумско внимание, но што се однесува до него, тоа било само еден работен ден. 

Клајн изјавил дека учествувал во оживување на животни и пред тоа, но не секогаш се завршувало со среќен крај. Спасувањето на кучиња е победа за целиот тим и одделение. 

Браво за овој храбар и хуман човек кој за бори за животот на кучињата како да е во прашање човек. Овие луѓе се ретки, но на цела среќа, се уште ги има. Кога би биле повеќе, овој свет би имал можност навистина да биде подобро место за живеење.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено