milenicinja.mk » Новости » Мачка благодарение на својата брзина спасила човечки живот

Мачка благодарение на својата брзина спасила човечки живот

Објавено: 29/Jun/2020 во 15:12

Мачка благодарение на својата брзина спасила човечки живот
Една мачка станала јунак во Јапонија бидејќи придонела во пронаоѓање и спасување на мачка која паднала во канал, објасниле од јапонската телевизија НХК. 

Властите на градот храбрата мачка ја наградиле со благодарница, стои во извештајот. Постар маж забележал дека мачката не престанува да трча покрај каналот за наводнување, поради што се заинтересирал да види што и привлекло толкаво внимание и што се наоѓа во каналот.  

Таму наишол на лоша слика – веднаш било забележано машко човечко тело како лебди во каналот. Од далеку се гледало дека на телото има повреди. 

Веднаш му се приближиле и го извадиле од каналот. Мажот поминал со лесни повреди и гребатинки по телото. Покрај тоа, овој човек станал за побогат за еден доживотен пријател. Да не била мачката, кој знае дали некој ќе го забележал и би го спасил. Ова е уште еден доказ дека животните се одлични пријатели на човековиот род. Никогаш не го заборавајте тоа.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено