milenicinja.mk » Новости » Браво за легендата: Подарил 3,6 тони храна за азил

Браво за легендата: Подарил 3,6 тони храна за азил

Објавено: 13/Nov/2020 во 13:29

Браво за легендата: Подарил 3,6 тони храна за азил
Неодамна го одушеви светот кога купи куќа за семејството Мемишевиќ. Кошаркарскиот репрезентативец од Босна и Херцеговина и НБА играч, Јусуф Нуркиќ повторно покажа колку големо срце има. 

Репрезентативецот обезбеди донација со која овозможи купување на 3,6 тони храна за кучиња и мачки кои се сместени во тусланскиот азил. Овој азил работи веќе 20 години и е еден од ретките добри примери кои соработуваат со градските власти и здруженија за заштита на животни во БиХ, но и целиот регион. 

Јусуф Нуркиќ е познат по многубројните хуманитарни активности, но ретко се експонира во јавноста по тој повод. Едно од таквите дела кое сведочи за неговото огромно срце е купување куќа на семејството Мемишевиќ. Ова семејство претходно живеело во многу тешки услови. Вработените во азилот се особено благодарни за помошта која ја обезбедил за кучињата кои се наоѓаат во азил, а ние ги потсетуваме сите оние кои имаа ваква можност да помогнат . 

Фактот дека на многумина им е потребна помош, а сите би можеле да се угледаат на Јусуф Нуркиќ.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено