milenicinja.mk » Новости » Медицински лица организирале забава за ретривер кој го победил ракот

Медицински лица организирале забава за ретривер кој го победил ракот

Објавено: 13/Nov/2020 во 13:45

Медицински лица организирале забава за ретривер кој го победил ракот
На 9-годишниот ретривер Клод од Лондон му било дијагностицирано рак на мозокот во 2018 година. По оваа дијагноза сопствениците морале секој месец да го носат на тешки третмани само за да го спасат.  

Дел од третманот вклучувал и зрачка терапија од машина која се кросити само за луѓе. Сопствениците на ретриверот и медицинските лица верувале дека овој начин ќе му го продолжи животот на Клод.  

Неодамна Клод завршил со сите третмани и успеал да се избори со болеста. По тој повод ветеринарите му организирале мала забава на која тој носел и славеничка капа.  

Од сега Клод ќе може слободно да се шета со својот сопственик кои велат дека кога ја дознале дијагнозата во 2018 година биле многу тажни имајќи во предвид дека тој со нив бил од својата 9-месечна возраст.  

„Тој ни е инспирација нам, но и на луѓето кои се справуваат со истата болест како него. Тоа што сега тој се избори со ракот и има среќен живот е инспирација за многумина кои се соочуваат со вака страшна дијагноза“ - напишала сопственичката на својот фејсбук профил.   

Храбриот 9-годишен златен ретривер Клод е изнспирација за сите.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено