milenicinja.mk » Новости » Скопјанецот Кемал до сега спаил 150 бездомни животни

Скопјанецот Кемал до сега спаил 150 бездомни животни

Објавено: 20/Nov/2020 во 13:39

Скопјанецот Кемал до сега спаил 150 бездомни животни
Скопјанецот Кемал е вистински херој за сите бездомни животни во Скопје. Тој постојано спасува животинки. Во моментов кај него се згрижени 15 кучиња и 7 кучиња. Инаку станува збор за човек кој работи како воено лице. Како што кажува за себе, уште од дете ги сака и се грижи за животните - пренесува Сител. 

Ваквата активност ја започнал пред две години и од тогаш до сега има спасено повеќе од 150 животни. 

Денот му почнува така што оди на плацот со површина од 2.800 метри квадрати каде што се сместени животните. Таму секое куче си има своја куќичка. Малите кученца престојуваат во посебна просторија. Целиот плац е обезбеден со храна и вода, а повредените животинки добиваат и соодветна медицинска терапија. Сите кучиња кои тој ги има спасено од улица се стерилизирани, вакцинирани и подготвени за вдомување. 

На неговиот плац може да волонтира секој кој ќе посака. 

Целта на Кемал е да спаси колку што е можно повеќе животни, но паралелно и да ја зголеми свеста кај луѓето дека и тие се живи суштества кои имаа потреби и емоции исто како нас.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено