milenicinja.mk » Новости » Нова апликација која го преведува мјаукањето

Нова апликација која го преведува мјаукањето

Објавено: 20/Nov/2020 во 14:28

Нова апликација која го преведува мјаукањето
Можеби ви изгледа невозможно да го разберете миленикот, но новата апликација тврди дека мјаукањето може да се преведе на англиски јазик. 

Креаторите на апликацијата „Meow Talk“ велат дека со помош на нивната апликација можат да се препознаат 13 значења како што е „нахрани ме“, „оставете ме на мира“, „вљубен сум“. Дизјанерот Хавијар Санчез кој работел како инжинер во Амазон, сака да развие паметен гердан кој мјаукањето веднаш може да го преведен а човечки јазик. 

Мислам дека дега, поради социјалната дистанца, поважно од било кога е важно да се комуницира со мачката и да се развиваат силни врски, изјавил Санчез, а пренесува Даили Маил. 

Апликацијата веќе е достапна на Google Play и App Stor, но се уште се развиваат. 

Бихевиористите за мачки се поделени кога е во прашање оваа апликација. 

Апликацијата делува забавно и нема да штети ако се користи само за забавни работи. Веројатно никогаш нема да го претвориме мјаукањето и предењето во збор, но можеме забавно да размислуваме за тоа што мачката се обидува да каже, смета Анита келсеј, автор на книгата „Let’s Talk About Cats“.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено