milenicinja.mk » Новости » Со мачка живее, со мачка патува, но и проси!

Со мачка живее, со мачка патува, но и проси!

Објавено: 15/Dec/2020 во 17:41

Со мачка живее, со мачка патува, но и проси!
На луѓето кои ги сакаат животните секогаш им е тешко и на момент да се разделат од својот крзнен пријател. Тие сакаат секаде да ги водат со себе, што е возможно за кучињата. Сепак Ноел Лесли од Торонто постојано со себе си ја води својата мачка Мекловин. Ова е приказна за нивната љубов чии сведоци се патници на метрото во Торонто. Патниците оваа мачка ја нарекуваат Метро – мачка. 

Ноел неодамна останал без родители, а морал и да се исели од станот во кој живеел. Со многу малку пари во себе тргнал во потрага по ново живеалиште. 

Кога отишол да погледне еден стан, во него видел мачка која се омачила. Околу неа биле 4 мртви мачиња и едно живо. Ноел не го прифатил тој стан, но со себе го земал туку што роденото маче. 

Привремено се сместил кај еден пријател додека мачето да зајакне. 

Му се молев на Бога мачето да преживи. Само сакав повеќе да не сум сам. Ми беше потребен некој со кој ќе го преживеам тешкиот период во животот. Размислвав за девојка, но во мојот живот се појави мачка. Ја хранев на секои 3 часа со цуцла, а потоа таа почна да се чувствува добро. 

За да не ја оставан сама во стан, секаде ја водев со себе. Не и пречеше градската бучава, ниту гужвата во метро. Таа се навикна на сите тие луѓе, а некои веќе и не препознаваат. Слушнав дека ја викаат Метро – мачка а тоа ми е баш слатко – ја раскажал Ное приказната за локалните медиуми. 

На почеток Ноел ја водел својата мачка на поводник, но сега е голема и знае самостојно да се движи покрај него. 

Ноел има малку пари, но на мачката никогаш ништо не и недостига. Момчето понекогаш кога останува без пари проси на улица за да собере храна за себе и својата миленичка. Мачката тогаш не се дели од него. Во Торонто се особено познати, па минувачите често им оставаат пари во нивната каса. 

Постојано сме заедно и тоа ми помага да заборавам на грубите работи кои ми се имаат случено. И на улица и во метро секогаш сме еден покрај друг.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено