milenicinja.mk » Новости » Фотографија од куче кое ја чува урнатата куќа по земјотресот во Хрватска

Фотографија од куче кое ја чува урнатата куќа по земјотресот во Хрватска

Објавено: 01/Jan/2021 во 23:06

Фотографија од куче кое ја чува урнатата куќа по земјотресот во Хрватска
Деновиве главната тема се страшните зејотреси кои го погодија подрачјето на Хрватска. Пожарникарите со часови трагаат по телата на загинатите кои се покриени со урнатините. 
Бројот на жртвите постојано се зголемува, а штетите во Петриња и околината се огромни. 

Луѓето масовно ги напуштаат своите домови за да се спасат од рушевините кои постојано се прошируваат. 

Во една од акциите на пожарникарите било забележано куче кое седи покрај урнатините на една куќа во која со години претходно ја чувало и надгледувало. Куќата повеќе ја нема, целата е претворена во рушевина, но меморијата на старите добри времиња е се ште во неговите мисли. 

Ова фотографија никого не става рамнодушни и докажува колку емоции и поврзанст имаат кучињата.Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено