milenicinja.mk » Новости » Кети Пери признала дека нејзиниот пес станал веган

Кети Пери признала дека нејзиниот пес станал веган

Објавено: 20/Jan/2021 во 17:12

Кети Пери признала дека нејзиниот пес станал веган
По раѓањето на своето прво дете во 2020 година, Кети Пери се одлучила за голема промена – станала веган, а во нејзиниот животен стил и се придружил и нејзиниот пес Нугет. 

Речиси 100% сум сигурна дека сум подотвена да станам веган. Мојот пес Нугет ми се придружи на ова патување пред четири месеци, признала Кети Пери на Твитер и со тоа предизвика поделени реакции. 

Додека едни и ја фалеле одлуката наречувајќи ја како „подобра опција“, други сметаат дека во таа работа не требало да го вовлекува и своето куче. 

Чекај и твоето куче е веган? Те молам немој тоа да го правип, тоа не е добро за кучиња. Не мора своите прехрамбени навики да ги пресликување на кучето. Ако си сакала миленик веган, си можела да набавиш зајак. Ако твојот пес не е алергичен на протеини од животинско месо, осигурај му врамнотежена исхрана... и порачале многумина. 

Членовите на ПЕТА о воодушевување ја дочекале одлуката на Кети Пери. 

Толку сме среќни поради тебе и Нугет. Ќе уживате во овој облик на исхрана и на тој начин ќ спасите многу животни. Постојат здрави, вегански грицки кои Нугет ќе ги обожава – констатирале од Биг Њус Нетворк.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено