milenicinja.mk » Новости » Куче од отпад завршило во Белата куќа

Куче од отпад завршило во Белата куќа

Објавено: 27/Jan/2021 во 19:07

Куче од отпад завршило во Белата куќа
Бројни светски организации кои се занимаваат со вдомување на животни оцениле дека овој гест на американскиот претседател Џо Бајден позитивно ќе влијае на свеста кај луѓето. Имено тој со себе во Белата куќе довел две кучиња. 

Новиот претседател на Сад се вселил во Белата куќа со своето семејство и две кучиња од кои помладиот Мејџор е усвоен. 

Од кабинетото на претседателот известиле дека семејството Бајден го вдомиле Мејџор пред две години. Кучето било фрлено во отпад со уште 6 други мали кученца. Мејџор бил веднаш спасен со брза ветериарна интервенција. 

Неколку дена од свеченото прогалсување на Бајден, организациите за заштита на животни го прославиле бајковитиот пат на кучето од прифатилиште до Белата куќа. Собраните средства од оваа церемонија се донирани во прифатилиште од каде е вдомено кучето. 

Патото на Мејџор од улица до претседателска куче е триумф во вдомувањето – сметаат бројни активисти, додавајќи дека останатите политичари треба да го земат за пример, да ја искористат својата функција и да имаат влијание во подигање на свеста кај луѓето. 

Овој гест на претседателот Бајден и престојувањето на вдомен куче во Белата куќа сигурно позитивно ќе влијае на порастот на свеста за важноста на вдомувањето на куче пред купување и тоа не само во САД туку во целиот свет.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено