milenicinja.mk » Новости » Лабрадор како верен придружувач на момче со аутизам

Лабрадор како верен придружувач на момче со аутизам

Објавено: 27/Jan/2021 во 19:48

Лабрадор како верен придружувач на момче со аутизам
Дека кучето е најдобриот пријател на човекот потврдува и лабрадотор Такер кој верно го следи својот сопственик со аутизам. Еден корисник на социјална мрежа, Редит сподели фотографија од својот син со аутизам кој обожава да поминува време со своето куче. 

Такер и неговиот сопственик посебно се поврзани еден со друг. Лабрадорот верно го следи момчето со аутизам во животот како верен пријател кој не го осудува и му нуди безусловна љубов. 

Такер е куче дресирано за следење на деца со аутизам. Неговата работа е да помогне на својот најдобар пријател да се прилагоди на овој свет. 

Кучињата го даваат чувството на сигурност, помагаат децата да се прилагодат и смират во новите ситуации. Секое куче следбеник е обучен да ги задоволи едноставните потреби на детето со кое е спарен. 

Такер и ова момче заедно скокаат на трамболина и одат во кино. 

Се што Такер бара за возврат е љубов која ова момче несебично му ја дава.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено