milenicinja.mk » Новости » Почина највисокото куче во светот

Почина највисокото куче во светот

Објавено: 29/Jan/2021 во 18:13

Почина највисокото куче во светот
Дога која својата слава ја стекна кога беше прогласена како највисоко машку куче, почина на својата осма година. 

Незниот џин Фреди кој на задните нозе беше висок преку 2 метри, стана супер ѕвезда кога во 2016 година се впиша во Гинисовата книга на рекорди. 

Саканиот домашен миленик го оминал животот со сопственчката Клер Стонеман од Ессека, која често знаела да му приредува забави. 

Тој не бил само највисоко куче, туку куче со најмногу љубов и најголема среќа. Беше мој живот. Моја причина, моја радост, моја среќа и моја крајна тага. Тој беше мое срце. 

Сопственичката Клер минатата година во својата градина приредила забава со балони и колачиња за својот миленик по повод неговиот роденден. 

Фреди официјално е измерен на околу 1 метар, бидејќи Гинисовиот рекорд не ги мери кучињата исправени на задни нозе.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено