milenicinja.mk » Новости » Поради миленик e во затвор – Човек одбрал затвор место да се откаже од својот пес

Поради миленик e во затвор – Човек одбрал затвор место да се откаже од својот пес

Објавено: 09/Feb/2021 во 19:42

Поради миленик e во затвор – Човек одбрал затвор место да се откаже од својот пес
Ништо не е чудно на работа да добиете и службен автомобил. И нормално е кога ќе ја напуштите работата, истиот автомобил да го вратите кај работодавачот. А што ќе се случи ако имотот кој ви го дава работата не е автомобил, туку е куче? И тоа куче кое четири години живее со вас и станал член на вашето семејство? Дали ќе го вратите кај работодавачот? 

Бари Мирил се нашол во иста таква ситуација и во таква дилема. Тој одлучил кучето да не го враќа и поради таа одлука завршил во затвор. Еве како се започнало. 

Бари пред четири години започнал да работи во една фирма за уништување на домашни инсекти и за таа работа ималзадолжено помошник. Помошникот бил Роки, питбул кој бил обучен со мирисање на ги открие инсектите. Бари и Роки за кратко време се спријателиле и се зближиле. Заедно работеле и ги уништувале инсектите, а по завршување на работното време заминувале во домот на Бари. Роки за задомаќил и станал член на семејството. 

Кога застапила кризата поради корона вирусот Бари останал без работа. Му било понудено друго работно место поради што морал да се откаже од Роки. Бари го одбил овој предизвик и добил конечен отказ. 

Од тој момент започнала правната борба за да го задржи четириножниот пријател. Компанијата не се откажувала од својот сопственик и не се грижела за средствата во оваа борба. Бари е невработен, но не се откажувал. По налог од суд морал да помине цела ноќ во затвор бидејќи не сакал да го редаде Роки. Борбата се уште трае. 

Дали вие би отишле во затвор поради својот миленик?


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено