milenicinja.mk » Новости » Животните не постојат за да ги носиме! Нова кампања на ПЕТА

Животните не постојат за да ги носиме! Нова кампања на ПЕТА

Објавено: 16/Feb/2021 во 17:56

Животните не постојат за да ги носиме! Нова кампања на ПЕТА
Не е изненадувачки тоа што ПЕТА агресивно ги турка своие агенди за спасување на животните, особено на оние кои секојдневно исчезнваат поради бесмислената трка на модната индустрија која заработува на нвна сметка. Нивната нова кампања е темпирана непосредно пред почетокот на новата Модна недела во Њујорк. 

Помина точно една година од големата победа на ПЕТА со што се забрани користењето на природното крзно во модните креации. Сега организаторите сакаат да зададат нов удар на модната индустрија барајќи да се нормализира осакатувањето и убивањето на животните за правење на џемпери, чанти или чевли. 

Тие имаат порака за своите жртви - направете нѐ убави, збогатете нѐ, направете нѐ секси. Вие немате чувства, немате право, немате избор - порачуваат од ПЕТА и токму тоа се наоѓа на новиот спот за кампањата. 

Овцата не е џемпер, исто како што жената не е сексуален предмет – во видеото вели потпретседателот на организацијата, Лиза Ланге. 

 Мотото на нивната нова кампања е: „Животните не постојат за да ги носиме“. 

ПЕТА до сега има објавено стотици снимки во кои има разновидни складишта и кланици каде што се измачуваат и убиваат животни, се малтретираат со електрошокови или се чуваат во нехумани услови. Во моментов нивната голема кампања е против една од водечките модни куќи која упорно одбива да престане со користење на материјали од животинско потекло.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено