milenicinja.mk » Новости » Од парализа и можност за еутаназија до целосно оздравување и живот од соништата

Од парализа и можност за еутаназија до целосно оздравување и живот од соништата

Објавено: 23/Apr/2021 во 01:20

Од парализа и можност за еутаназија до целосно оздравување и живот од соништата

Мачката по име Ноел на светот му покажа што значи да се има волја за живот.

Имено, додека Ноел била мало маченце таа живеела во прифатилиште за животни.

Згора на тоа, имала вроден проблем со нозете и не можела да оди, а по поставувањето на конечната дијагноза ветеринарите сакале да ја успијат.

Но, тогаш за нејзината приказна дознало Здружението за грижа на мачки со посебни потребни.

Тие ја презеле грижата за Ноел и и’ дале нова шанска за живот. Со неа работеле секојдневно, и’ направиле посебни тркала со кои вежбала одење и најважно од се – и’ подариле бескрајна љубов како причина зошто да се бори.

А кога ќе вложите љубов, резултатите се секогаш воодушевувачки.

Денес, по неколку месеци, Ноел не само што оди – таа трча, игра и се качува по дрвјата како секое друго маче.
Има свој дом во кој е спокојна и расте со многу грижа и љубов.

Луѓето постојано ја споделуваат оваа инспиративна приказна и ја поздравуваат одлуката на Здружението за грижа на мачки со посебни потреби, истакнувајќи дека со овој мал хуман гест, тие спасиле само уште едно маче во светот, но за Ноел тие успеале да го променат целиот свет, а во тоа се наоѓа суштината на хуманоста.

Како денес изгледа животот на веселата и игрива Ноел, погледнете во видеото.

<script async src="//www.instagram.com/embed.js"></script>
Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено