milenicinja.mk » Новости » Куче влета на штафетна трка и го освои првото место

Куче влета на штафетна трка и го освои првото место

Објавено: 27/Apr/2021 во 13:27

Куче влета на штафетна трка и го освои првото место

Девојката Грејси Ланеј беше во водство на штафетниот маратон, кога неочекувано куче влета на стазите и го презеде нејзиното водство.

Грејси, инаку матурантка во средното училиште Логан во Соединетите Американски Држави, гледаше во целта и не забележа дека веднаш зад неа на патеката трча и куче, кое набрзо ја престигна и успеа да ја победи.

Среќа, еден од гледачите на трибините, снимајќи ја трката, успеа да го овековечи овој момент, а видеото постојано се споделува на социјалните мрежи.

„Мислев дека зад мене трча некоја од останатите девојки, доцна забележав дека станува збор за куче. Кога го видов, не бев подготвена за таков предизвик. Се радувам што кучето ме победи, навистина беше побрзо од мене.“ – изјавува Грејси.

Како изгледаше оваа интересна ситуација на трката со штафета за која зборува целиот свет, погледнете во видеото.
Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено