milenicinja.mk » Новости » Мачор вметнат на најпознатите уметнички дела е хит на Инстаграм

Мачор вметнат на најпознатите уметнички дела е хит на Инстаграм

Објавено: 28/Apr/2021 во 03:29

Мачор вметнат на најпознатите уметнички дела е хит на ИнстаграмРусинката Светлана Петрова одлучила својот мачор Заратустра да го претвори во најпопуларниот лик од светски познатите уметнички дела.

За таа цел таа избрала фотографии од својот мачор што ги поставила врз уметничките дела на најпознатите светски артисти.

На тој начин овој портокалов мачор се најде на сликите на светските уметници како што се Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Рембрант ван Рејн, Јоханес Вермер и Фрида Кало.

Своите креации Светлана ги поставува на друштвената мрежа Инстаграм, а луѓето се воодушевени од идејата и од начинот на кој Зарасутра позира. Тие велат дека одамна не виделе нешто олку генијално и дека делата на Светлана заслужуваат светска популарност.

Судејќи по прегледите, овие фотографии навистина доживуваат воодушевување и светска слава, а ние за Вас денес ги издвојуваме најпопуларните од нив.Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено