milenicinja.mk » Новости » Меѓународeн ден за вдомување на куче од прифатилиште

Меѓународeн ден за вдомување на куче од прифатилиште

Објавено: 29/Apr/2021 во 02:18

Меѓународeн ден за вдомување на куче од прифатилиштеНа 30 април се обележува Меѓународниот ден за вдомување куче од прифатилиште.

За таа цел од ЈП Лајка соопштуваат дека поради подигнување на свеста за вдомување на бездомни кучиња на 29 aприл прифатилиштето организира ОТВОРЕН ДЕН за љубителите на кучиња.

Сите оние кои сакааат да придонесат волонтерски за подобрување на благосостојбата на бездомните кучиња можат да испратат меил на [email protected] и да бидат дел од отворениот ден, кој се организира еден ден порано поради празничниот продолжен викенд.

Одбележувајќи го овој ден, од здружението охрабруваат сите заинтересирани граѓани кои размислуваат да вдомат миленик, да вдомат некое од прекрасните бездомни кучиња кои се згрижени во прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА. Воедно им се заблагодаруваат и на граѓаните кои веќе вдомија и го избраа својот најдобар другар токму од Лајка.

Вдомувањето на куче не само што го спасува неговиот живот, туку ги подобрува сопственото психофизичко здравје и среќа. Со вашето хуманo дело придонесувате за намалување на популацијата на бездомни кучиња на територија на град Скопје, порачуваат од ЈП Лајка.

Секое вдомено куче, значи едно куче помалку на улица.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено