milenicinja.mk » Новости » Пролетна дружба во Кавадарци – вдоми, донирај, спаси живот

Пролетна дружба во Кавадарци – вдоми, донирај, спаси живот

Објавено: 12/Apr/2017 во 00:14

Пролетна дружба во Кавадарци – вдоми, донирај, спаси живот
Здружението за заштита на животни “Аними Реино” од Кавадарци организира хуманитарен настан со цел да им се помогне на животните кои немаат свој дом. 

Хуманитарниот настан ќе се одржи на 23 април 2017 година (недела) на Градскиот Плоштад во Кавадарци со почеток во 10:30 часот. 

Тимот кој ќе биде присутен на пунктот на плоштадот ќе ви помогне во разјаснување на деталите околу проблемот за бездомните животни. 

На настанот ќе можете да се запознаете со активностите кои ги врши ова здружение и доколку сте заинтересирани да станете дел од него. Исто така сите граѓани ќе имаат можност да донираат пари или потребни материјали кои ќе бидат посветени за бездомните кучиња и нивно вакцинирање, стерилизирање и исхрана. 

Како главна цел на настанот е да се вдомат сите животни кои моментално се чувани од активистите и кои со нетрпение го очекуваат својот нов дом и нов сопственик. 

Па, искористете го викендот и топлото време за да им помогнете на бездомните животни или за да го пронајдете своето ново идно милениче.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено
  • Најново на форумот
    • [phpBB Debug] PHP Warning: in file /var/www/milenicinja/public_html/content/sidebar_forum.php on line 28: mysql_query(): Unable to save result set
      Query failed