milenicinja.mk » Новости » Официјално отворен паркот за миленици во Центар – Скопје

Официјално отворен паркот за миленици во Центар – Скопје

Објавено: 27/Apr/2017 во 00:43

Официјално отворен паркот за миленици во Центар – Скопје
Граѓаните на Република Македонија со нетрпение очекуваат да се отворат бројни места на кои ќе можат слободно да шетаат и да се забавуваат со своите миленици. По барање на граѓаните, веќе најавениот парк во Центар конечно е пуштен во употреба. 

Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, официјално го прогласи отворањето на Паркот за миленичиња. Свеченото отворање се изврши на 26 април 2017 година во 18 часот. 

Паркот се наоѓа во склоп на Паркот на новинарите спроти Министерствот за образование и наука и истиот се протега на површина од околу 900 метри квадратни. 

Целиот парк е исполнет со соодветни реквизити и урбана опрема која овозможува миленикот активно да се движи и забавува. Паркот им претставува катче на сите жители на градот Скопје кои сакаат игра и релаксација со миленикот. 

Се надеваме дека и голем број други проекти за домашните миленици ќе бидат успешно реализирани и во други општини во Македонија. 

Искористете ги убавите пролетни денови и посетете го новиот парк за миленичиња.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено
  • Најново на форумот
    • [phpBB Debug] PHP Warning: in file /var/www/milenicinja/public_html/content/sidebar_forum.php on line 28: mysql_query(): Unable to save result set
      Query failed