milenicinja.mk » Новости » Следува казна за велосипедист кој ќе води куче со себе

Следува казна за велосипедист кој ќе води куче со себе

Објавено: 19/Mar/2018 во 12:31

Следува казна за велосипедист кој ќе води куче со себе
Бројните закони ги опфаќаат сопствениците и им наложуваат бројни правила во начинот на чување и одгледување на милениците. Сите љубители на велосипедот кои имаат и свое милениче мора да внимаваат на Законот. 

Сите сопственици кои управуваат со велосипед или возат мотоцикл, а при тоа до себе водат миленик, ќе добијат казна од 50 евра. 

Исто така со оваа мерка Законот предвидува глоба од 50 евра доколку возачот, односно управителот на моторот, се движи по велосипедска патека со брзина над 25 километри на час. 

Од друга страна, велосипедистите кои особено кога е топло време сакаат да ги растрчаат своите миленици возејќи велосипед, велат дека таа активност на никого не му пречи. 

Колку вие се сложувате со ова правило?


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено