milenicinja.mk » Новости » Нов парк за домашните миленичиња во Карпош

Нов парк за домашните миленичиња во Карпош

Објавено: 28/Sep/2018 во 12:28

Нов парк за домашните миленичиња во Карпош
Во Општина Карпош. во близина на Алпинистичката карпа на кејот на Вардат поставен е нов парк за домашните миленичиња. 

Паркот е на голема површина која е заградена и опремена со клупи за седење и корпи за отпадоци. На овој простор од денеска слободно можат да уживаат сите миленичиња заедно со своите сопственици. 

Исто така денеска се одржа неформална средба помеѓу градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богев, советниците Владимир Станивуковиќ и Филип Даскаловски со граѓаните кои секој ден го менуваат слободното време во овој парк. На оваа средба граѓаните разменија мислење за паркот, неговото одржување, подигање на свеста за односот со животните, како и за заедничко организирање на настани на оваа локација. 

Со изградба на овој парк за миленици, како и веќе поставената фитнес зона, Карпош прераснува во убав и современ центар за спорт и рекреација


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено