milenicinja.mk » Новости » Акција за вдомување миленичиња од Стационерот „Вардариште“ во наредните денови

Акција за вдомување миленичиња од Стационерот „Вардариште“ во наредните денови

Објавено: 03/Oct/2018 во 16:42

Акција за вдомување миленичиња од Стационерот „Вардариште“ во наредните денови
По повод одбележувањето на Светскиот ден на животните, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ќе организира отворени денови во Стационерот за бездомни животни „Вардариште“. Можноста за вдомување на животните ќе биде во период од 7 дена почнувајќи од 4 па се до 10 октомври 2018 година. 

Во овие денови стационерот ќе биде отворен од 9:00 до 19:00 за сите љубители на животни кои сакаат да одберат куче за вдомување. 

Овие 60 кучиња се прегледани од страна на ветеринарен доктор, не се агресивни и немаат никакви заболувања. Тие се стерилизирани, прочистени од внатрешни и надворешни паразити и вакцинирани од беснило. Доколку не бидат вдомени, тие ќе бидат вратени на скопските улици. Ги повикуваме љубителите на животни коишто планираат да купат миленик, да го посетат Стационарот „Вардариште“ и да размислат за можноста во својот дом да му понудат љубов и грижа на некое од овие кучиња. На сите заинтересирани граѓани, кучињата им се отстапуваат без паричен надоместок – стои во соопштението. 


Извор: skopjeinfo.mk


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено
  • Најново на форумот
    • [phpBB Debug] PHP Warning: in file /var/www/milenicinja/public_html/content/sidebar_forum.php on line 28: mysql_query(): Unable to save result set
      Query failed