milenicinja.mk » Новости » 2 ЦАЦИБ изложби во Битола 2019

2 ЦАЦИБ изложби во Битола 2019

Објавено: 14/Feb/2019 во 17:08

2 ЦАЦИБ изложби во Битола 2019
Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во организација на изложби на сите раси на кучиња во два дена. Организаторите ги повикуваат сите сопственици да земат учество на настанот и да го пријават својот миленик за да може новата 2019 година да биде збогатена со многу нови раси. 

Исложбите ќе се одржат на 30 и 31 март 2019 година во Битола. 

Судии кои се предвидени за настаните се: Миле Алексоски и Перо Божиновки од Македонија, Истван Орцик и Пароци Пал од Србија. 

Пријавата за учество на настаните можете да ја најдете тука

Помеѓу изложбите, односно на 30 март познатата хендларка од Италија, Елизабета Гтрјдбет, ќе одржи хендлинг семинар. За сите учесници ќе бидат изработени дипломи. 

Искористете ја оваа можност, пријавете го вашето учество и забавувајте се со својот миленик.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено