milenicinja.mk » Новости » Хуманитарен зоо базар за бездомните пријатели

Хуманитарен зоо базар за бездомните пријатели

Објавено: 25/Feb/2019 во 13:30

Хуманитарен зоо базар за бездомните пријатели
Зоолошката градина во Скопје е во подготовка на хуманитарен базар кој ќе биде наменет за помош на бездомните пријатели. Целта на овој базар е и најмалите да научат нешто повеќе за љубовта кон животните, емпатијата и помагањето на послабиот, а сепак најискрен човеков пријател. 

Бидејќи многу кучиња чекаат да најдат свој дом, го чекаат својот сопственик и најдобар пријател, постојат и дел од нив кои чекаат за лекување, операција, храна, топли ќебенца и куќички. 

Поради тоа, во недела, на 03.03.2019 од 12:00 до 15:00 во Скопската зоолошка градина ќе бидат поставени кутии за донации како и зоо базар каде со секој купен сувенир ќе се донира за спас на живот. 

На организацијата во пресрет и излегоа голем број на граѓански активисти и здруженија кои несебично секој ден помагаат за бездомните животни. 

Искористете го слободниот викенд и посетете ја зоолошката градина. Организаторите ве очекуваат во голем број.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено