milenicinja.mk » Новости

Новости

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...112 | »
1-10 од 1112 новости
12/Aug/2020 Генерално, сите кучиња се големи паметници и тоа го знае секој сопственик. Но постојат раси кои научниците ги означиле како поинтелигентни од останатите. Кога зборуваме з ...
11/Aug/2020 За Фреди веќе неколку пати пишувавме – ова куче џин е германска дога која ја носи титулата на највисоко куче во светот. Оваа титула ја стекнал во 2017 година и така се вп ...
11/Aug/2020 Денеска е светскиот ден на мачките. Овој ден е воспоставен по иницијатива на Меѓународниот фонд за добробит на животните со цел да се подигне совеста на луѓето за потреби ...
10/Aug/2020 Сте одбрале раса, боја, изглед и големина на папагалот, но проблемот е како да направите вистински избор на здрав папагал. Не брзајте со одлуката кога купувате папагал. О ...
10/Aug/2020 Кучињата имаат неверојатен талент. Тоа го потврдува и оваа нивна неверојатна способност. Кучињата со помош на своето сетило за слух во 98% од случаите можат да го детекти ...
07/Aug/2020 Кучињата не се далтонисти и ги гледаат боите, но имаат помал спектар од луѓето. Како и сите други цицачи, и кучињата имаат поголеми зеници од човековите, поради што нивн ...
07/Aug/2020 Најдолгата жива, домашна мачка има 120 сантиметри и таа титула ја држи Баривел од Италија. Оваа информација е забележана на 22 мај 2018 година. Баривел е најдолгиот мачор ...
06/Aug/2020 Летно е идеално време за домашно готвена храна бидејќи на сите добро ни дејствиваат здравите и вкусни овошки и зеленчук. Пристигнуваат предлози кои треба да ги пробате и ...
05/Aug/2020 И ако се чини сека постојано пишуваме за ова, многу сопственици и понатаму не се свесни дека редовната вакцинација. Заштита и чистење од паразити, како и редовен преглед ...
05/Aug/2020 Бади е седумгодишен германски овчар од Њујорк, прво куче кое на тестирањето било позитивно на корона вирусот во Америка. Бади по тримесечно боледување, за жал почина. Ка ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...112 | »
1-10 од 1112 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено