milenicinja.mk » Занимливости » Сајмон Кауел спасил 200 кучиња и донирал 25 илјади фунти

Сајмон Кауел спасил 200 кучиња и донирал 25 илјади фунти

Објавено: 01/Oct/2018 во 13:51

Сајмон Кауел спасил 200 кучиња и донирал 25 илјади фунти
Најпознатиот музички судија во светот, продуцент и за многумина најстрогиот и најсуров професионалец, Сајмон Кауел, денеска е главна ѕвезда на сите светки медиуми. И тоа со причина. 

Тој донирал 25.000 фунти на организација за заштита на животни која се бори против фармите за кучиња. Со овие пари организацијата ќе спаси повеќе од 200 кучиња кои се наоѓаат во една фарма за месо и така ќе им овозможи нова можност за живот. 

Во оваа фарма се наоѓаат повеќе од 200 кучиња, а за жал, таа е една од многуте во Северна Кореја. Во 2016 година Кауел се залагал за затворање на фестивалот „Јулин“ во Кина – фестивал на кој кучињата се мачат и јадат. 

Познатиот продуцент и сам е сопственик на три јоркширски териери. И покрај тоа што се обидува оваа љубов кон животните да ја сокрие од јавноста – баш и не му успева. 

Во овој момент во Азија постојат 83 организации кои се борат за затворање на фармите за кучиња и мачки. Покрај тоа што свеста кај луѓето во Северна Кореја расте и многумина се спротивставуваат на јадењето кучешко месо, сепак годишно околу два и пол милиони кучиња завршуваат на трпеза. До сега се затворени 12 фирми и се спасени 1.400 кучиња.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено