milenicinja.mk » Занимливости » Пожарникари спасиле маче од канализација под Скопско Кале

Пожарникари спасиле маче од канализација под Скопско Кале

Објавено: 05/Oct/2018 во 14:40

Пожарникари спасиле маче од канализација под Скопско Кале
Хероите од Противпожарната Бригата – Скопје ги покажаа своите сили и хуманоста на дело. Храбрите пожарникари во понеделникот навечер одговориле на повик за спасување на заглавен маче во канализација под Кале. 

Најавата ја извршил совесен граѓанин кој го забележал дводневното мјаукање на преплашеното маче. Тој не го одминал и игнорирал, туку се обратил на вистински место. 

Целата акција на спасување завршила успешно. Беспомошното маче е спасено, безбедно и здраво. 

Имав чест да бидам повикан на спасувачка акција, а овие несебични човечки постапки од луѓе кои се секогаш на ниво на задачата ми се мотив плус зошто сакам да сум дел од пожарникарската служба професионално – напишал еден од пожарникарите на својот фејсбук профил.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено