milenicinja.mk » Занимливости » Последна желба: Вдомете го, ќе остане сам по мојата смрт

Последна желба: Вдомете го, ќе остане сам по мојата смрт

Објавено: 27/Feb/2019 во 14:51

Последна желба: Вдомете го, ќе остане сам по мојата смрт
Џон знае дека неговото куче не може да си го замисли својот живот без него и покрај тоа што е во инвалидска колица, на себе си дал збоор дека ќе му наде нов дом на својот пријател. 

Нивната приказна започнала во 2017 година кга Џон го запознал Паврав кој имал 11 години, старо куче исто како него. Тие веднаш станле семејстви и веќе две години се неразделни пријатели. 

Џон живеел со вкпно 13 кучиња во текот на својот живот, но дега кога го има Павпав мора да направи се за тој да биде среќен. Зошто така? Затоа што Џон боледува од опасна болест и мора да размислува малку порани бидејќи наскоро ќе го остави кучето без сопственик. Џон умира, а неговата последна желба е некој домар и совесен да го сдоми Паврав кој го следи до последниот ден од животот. 

Павпав не неговото единствено семејстви, а тоа е и убаво и горчливо. Од една страна ги имаме двајцата верни пријатели, но од друга страна заканата од брзо напуштање. Поради тоа задоволство и обврска ни е да се обидеме да пронајдеме дом за Павпав – изјавила Шери Френклин, основач на Мутвиле Сениот Дог Редцуе. 

Многу сакани и чувани кучиња стануваат бездомници по смрта на сопственикот, но размислувањето на Џон е навистина емотивно бидејќи тој знае што може да се случи и се обидува таквата судбина да ја промени за својот миленик. 

Кога некој ќе умре, неовиот пес обично се доведува во прифатилиште и доколку е старо завршува со автанација. Она што е најтажно е што доаѓаат кучиња кои навистина се сакани и кои уживале во сигрноста на својот дом – изјавила Франклин, додавајќи дека нејзиното здружение токму за тоа бара стари и искусни луѓе кои имале домашен миленик за да го вдомат ново-напуштениот. 

Она што Џон сака да го знае пред да го напушти овој свет е каде ќе престојува пријателот по својата смрт. Секако душата му е мирна бидејќи по споделувањето на неговата приказна на социјалните мрежи, многу луѓе го понудиле својот дом за ова куче. 

Сега останува да се одбере најдобриот според неговите критериуми за неговиот пријател да нема проблеми во иднина. 

Мирно патувај Џон, се докажа дека си голем.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено