milenicinja.mk » Занимливости » Добил казна од 1.500 фунти бидејќи не го чистел изметот на своето куче

Добил казна од 1.500 фунти бидејќи не го чистел изметот на своето куче

Објавено: 27/Feb/2019 во 16:03

Добил казна од 1.500 фунти бидејќи не го чистел изметот на своето куче
Без јаки казни човекот не може да се опамети. Покрај тоа што Ц. В. од Ецекс ги игнорирал сите можни предупредувања, сепак некој морал посурово да реагира. Сограѓаните ја почувствувале непријатната миризба и изметот пред неговиот двор поради што го предупредиле, но тоа не вродило плод. Предупредувањата не го интересирале поради што бил повикан на суд каде му била изречена казна од 1.500 фунти. 

Покрај тоа што добил казна, тој ја игнорирал и повторно продолжил да го остава изметот од својот миленик пред својот двор. Поради тоа добил вкупно пет казни, но повторно не се заинтересирал да се промени. 

До сега платил 1.500 фунти, а имајќи предвид дека ги игнорира предупредувањата, може да се претпостави и дека казните ќе бидат зголемени. 

Дали тоа е проблем во немарноста или мрзеливоста, или пак воопшто не се грижи колку пари троши? Можеби инаетот е во прашање, но во секој случај секогаш треба да се размислува да се однесува како одговорен сопственик. Одговорниот сопственик никогаш не би требало да си дозволи да се однесува на тој начин. 

Ова е навистина висока казна која остава без зборови, па можеби ќе вроди плод. 

Што вие мислите за оваа казна.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено