milenicinja.mk » Занимливости » Емотивна средба на куче со својот поранешен сопственик

Емотивна средба на куче со својот поранешен сопственик

Објавено: 04/Mar/2019 во 18:56

Ова е приказна за Хачико, но со среќен крај. Станува збор за приказна за верноста која доживува среќен крај. Ова е приказна докажува како нашите кучиња никогаш нема да не остават и изневерат. Ова е приказна за куче кое го чекало својот сопственик и кое се надевало на повторна средба. 

Кучињата никогаш не би го напуштиле својот сопственик, а истото го очекуваат и за возврат. Токму поради тоа, тие со месеци остануваат на места на кои ги напуштаат нивните сопственици. 

Но, ова не е приказна за напуштање. Станува збор за изгубено куче кое со недели стоело на исто место и го чекало својот сопственик. Кога тое не се случувало, локалното прифатилиште се погрижило да го негува. Било особено тешко да се улови, а кога конечно пристигнало во азил, не сакало со никого да се дружи. По цел ден стоело во бок и чекало да се појави неговиот сопственик. 

По одредено време, неговиот сопственик се појавил, а какви се реакциите – не можеме да ви објасниме. Ќе ви кажеме само да ги подготвите паломите. Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено