milenicinja.mk » Занимливости » Куче на две нозе му помогнало на сопственикот да помине улица

Куче на две нозе му помогнало на сопственикот да помине улица

Објавено: 05/Mar/2019 во 19:29

Куче на две нозе му помогнало на сопственикот да помине улица
Урнебесната фотографија се шири на социјалните мрежи. Се започнало од Твитер каде е поставена фотографијата каде куче на пешачки премин ја дава меката шепа на својот сопственик и така на две нозе ја поминува улицата. 

Сцената е забележана во Непали и го преплави целиот свет со својата милост и радост која ја предизвикува. Кучето е толку среќно и свесно на опасностите во кои се наоѓа поради што веднаш се крева на задните нозе и ја подава шепата на својот сопственик за да го преведе на другата страна. 

На улицата поминуваат многу автомобили. Се тоа е многу голема опасност за едно мало куче. Но кога тој го има својот сопственик и пријател кој му ја подава раката за сигурност и спас, ништо не е тешко. 

Така кучето лесно ја поминало целата улица на задни нозе со пријателот придржувајќи го со шепа баш како мало дете кое татко го води на прошетка.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено