milenicinja.mk » Занимливости » Кучињата по својата смрт остануваат да живеат во нашите срца

Кучињата по својата смрт остануваат да живеат во нашите срца

Објавено: 09/Mar/2019 во 17:11

Кучињата по својата смрт остануваат да живеат во нашите срца
Доколку сте имале миленик сигурно сте се соочиле со неговата загуба. Тоа е навистина еден тежок и емотивен момент на разделба кој се памети засекогаш. Загубата на миленикот е стресно и болно како да сте изгубиле член од семејството. Тој ви бил најдобар пријател, верен сопатник и најдобар следбеник. Можете да се утешите со овие зборови во кои ќе се препознае секој, ама баш секој човек коj некогаш сакал едно симпатично суштество на четири нозе. 

Ова би требало да го прочита секој сопственик на куче. 

Блогерот Ернест Монтаге на порталот ДогХеирс напишал текст кој ќе ве расплаче, разнежни и ќе ве потсети дека вашето куче живее засекогаш, во вашето срце, глава и сеќавање. 

Го напишав ова пред неколку години како спомен на Бола, црно бел пит бул кој секој ден шеташе, шеташе се додека не умре. Еден ден помина едвај 15 чекори, застана и ме погледна сакајќи да изговори: Еј јас не можам понатаму. Зарем понекогаш не помислуваш дека јас едноставно сум завршил со своето шетање? 

Кучињата никогаш не умираат. Тие едноставно стануваат многу стари и уморни, со големи болки во коските. Се разбира дека не умираат. Да умраат тие не би сакале постојано да идат на прошетка. Но, тие секогаш го сакаат тоа, и тогаш кога нивните стари коски врескаат истото да не го прави. Но тоа е она што кучињата го прават – шетаат, одат, трчаат. 

Не е точно дека тие повеќе не го сакаат вашето друштво. Баш спротивно, за нив прошетката со вас е се што постои во светот. Тоа го прави нивниот свет совршен, а во совршениот свет нема место за смрт. 

Но, кучињата стануваат многу поспани. Всушност во тоа е и работата. Тоа не не учат на факултетите. Знаат толку многу работи а забораваат да напоменат дека кучињата не умираат. Тоа е срамно, навистина. 

Доколку мислите дека вашето куче умрело, се лажете! Тој само заспал во вашето срце. И таму тој цело време мрда со опашката и затоа ве болат градите толку многу и плачете цело време. Кој не би плачел доколку во срцето има весело куче кое постојано мрда со својата опашка! Тој ви порачува: Еј шефе, ти благодарам. Благодарам на топлото место за вечно спиење, твоето срце е најдоброто место за тоа! 

Кога прв пар ќе заспијат, тие често се будат, редовно заспиваат и секако поради тоа ве боли и плачете цело време. По некое време ти почнуваат да спијат се подолго и подолго. Кога повторно ќе се разбудат, пак мрдаат со опашката и повторно се враќа истата болка. Многу боли. После неколку години, тие спијат во долги, долги интервали, а вас ве боли се по ретко. 

Но немојте да се излажете. Тие не се мртви. Тоа не постои. Всушност тие само спијат во вашето срце и се будат понекогаш, најчесто кога најмалку очекувате. Такви се тие! 

Многу ми е жал за оние кои немаат куче кое им спие во срцето. Толку многу пропуштиле во животот. Извинете ме, сега морам да одам да се исплачам бидејќи моето куче во срцето повторно се разбуди! 


Извор: Dnevno.rs


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено