milenicinja.mk » Занимливости » Еве како да го усреќите својот миленик

Еве како да го усреќите својот миленик

Објавено: 11/Mar/2019 во 18:21

Еве како да го усреќите својот миленик
Еве неколку наши предлози со кои ќе му измамите насмевка на лицето на миленикот. 

Закажете време за игра. Кучињата ја обожаваат играта. Точно е дека сите имаме се помалку време, но можеме да најдеме десет минути за кратка серија на фрлаље топка или фризби, или за игра со криење грицки по домот. Заедничката игра го зацврстува вашиот однос, а придонесува и вие да се чувствувате добро. 

Секогаш користете среќен и пријателски глас кога го довикувате кучето. Дали и вие со задоволство се заинтересирате за некој кој ве повикува го мил глас? Се разбира дека да. 

Бидете доследни. Замислете колку оваа сцена е збунувачка: кога доаѓате дома вашето куче скока, а вие го игнорирате и некогаш и несвесно го нагрдите. Но, кога вашата мајка доаѓа, вие се лутите кога кучето скока на неа. Збунувачко? Кучињата сакаат да не задоволат поради тоа да им се заблагодариме со тоа што ќе бидеме доследни. 

Држете се до распоредот. Кучињата се робови на навиката. Почитување на распоредот ги прави среќни. Исто така, храна е една од нивното најголемо задоволство, па потрудете се да го храните редовно и добро. 

Оставете го телефонот. Сите ние понекогаш го правиме ова додека сме во друштво со миленикот, дали станува збор за прошетка, невна соба или парк. Обидете се телефонот да го оставите дома или да го исклучите за време на прошетка. 

Уверете се дека кучето доволно вежба. Многу проблеми со однесувањето се резултат на здодевност. Овозможете му простор да ги истегне нозете и да се ослободи од вишокот енергија. И вие не би сакале по цел ден да сте затворени дома. 

Уверете се дека кучето има неколку удобни и пријатни места на кои може да се опушти, каде ќе се собере и заштити од членовите на семејството и вревата. Кучињата поминуваат голем дел од времето спиејќи, поради што имаат потреба од место на кое можат да се одморат. Тоа особено се однесува на старите миленици.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено