milenicinja.mk » Занимливости » Јазовичар го спасил својот најдобар пријател и сега се гордее пред целиот град

Јазовичар го спасил својот најдобар пријател и сега се гордее пред целиот град

Објавено: 14/Mar/2019 во 19:00

Јазовичар го спасил својот најдобар пријател и сега се гордее пред целиот град
Неодамна еден мал јазовичар станал голем херој и сега се гордее со своето дело. 

Во семејството во кое живее јазовичарот има и женка од расата бернардинец по име Џејзи која исчезнала од дворот и никој не можел да ја најде. Секој труд бил без плод, но никој не се откажувал од потрагата. За откажување најмалку размислувал јазовичарот Разор. 

Деветгодишното куче исчезнало во недела, во средина на февруари. Во понеделник утрото, загрижениот сопственик тргнал на работа, но неговото куче Разор не ми давал мира, цело време лаел и загрижено гледал во него. Сопственикот знаел дека тој сака нешто да му порача и поради тоа одлучил да го следи. 

Џејзи, несреќната бернардинка, се наоѓала во многу лоша состојба. Таа повеќе од 18 часа била во блато од еден канал од кој не можела да се извлече. Спасувачката акција на сопственикот не била успешна поради што тој повикал пожарникари кои со опрема за спасување успеајле да го спасат заглавеното куче. 

По спасување на несреќното куче, градскиот совет одлучил на Разор да му даде пофалница за храброст. Поради добро стореното дело, Разор денеска се гордее пред целиот град.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено